torsdag 30 december 2010

TaylorMade R11 Driver


Nya TaylorMade R11 Driver är på gång! Ian Poulter har kört med den under 2010-års säsong, och han verkar inte allt för missnöjd :-)

torsdag 23 december 2010

Om du har missat de nya drivers

Här kommer några av nyheterna för 2011:


Adams-Speedline - om du vill ha mindre spinn i bollen.


Callaway Diablo Octane - mer förlåtande klubba.


Nike SQMachSpeed - för dig som gillar fyrkantigt och är medelhcp:are.


Ping K15 - går spikrakt, var du än träffar på klubbhuvudet (högt MOI-värde).


Wilson Staff DXI - du som vill maximera längden vid lite sämre träffar.

tisdag 21 december 2010

Golfproffsen kör bilar med klass!

Om du undrar vad för bilar proffsen kör, är det i alla falla inte rishögar!
Inte nog med att det oftast är värsting-modellerna, det är också specialpreparerade, som i Bubbas fall, av Notorious Motoring.


Bubbas Merca. Har man rosa skaft måste man ha rosa detaljer på bilen också :-)


En G-klass finns också i hans garage.


Anthony Kim kör Bentley cab. Här levereras den till honom inför ett reklamjobb.


Rickie Fowler nöjer sig med en "preppad" Nissan GTR, 500+!


Stuart Appleby med sin Lamborghini.


Ian Poulter kör antingen Jaguar XFR eller


Ferrari till vardags. Dock är denna nu bytt mot en nyare vit cab istället.

fredag 17 december 2010

Kenny Perry golfkläder


Foto: kennyperry.com

Är du inte helt nöjd med dina golfkläder kanske du skall kolla in Kenny Perrys kollektion. Hans webbshop har precis öppnat, och vem vet, en julklapp kanske du hittar här?

Än så länge har han bara t-shirts och tröjor för utomhusbruk (vatten- och vindtäta), men mer kommer säkert inom kort.

Läs mer här!

onsdag 15 december 2010

2011-års järnklubbor har kommit nu


Foto: golf.com

Nu är du här, de nya järnen av årgång 2011! Det är bara att ta fram plånboken och välja de som passar bäst! Se bilder från Nike, Ping, TaylorMade, Callaway, Cleveland, Cobra, Mizuno, Srixon, Titleist och Wilson.

Klicka för att se mer!

måndag 13 december 2010

Bli bättre golfare och bli av med din slice med styrketräning

En fråga jag ofta ställde mig var; varför svingar de flesta amatörer likadant, helt oberoende av varandra? Borde de då inte svinga olika?

När man iakttar de som står och slår på en range är det uppenbart att;
1. De står med stängd stance.
2. De slår bollen så den startar vänster och skruvar sig höger.
3. De tittar upp innan de träffat bollen.
4. Ingen eller dålig release.

Resultatet = slice.

Kan svaret på ovanstående fråga vara så enkelt att de flesta golfare har samma begränsningar i kroppen, som i sin tur styr hur de rör sig, och slutligen gör att de svingar likadant?

Vad är slice?

När du slicar har du ett svingspår som kommer ut-ifrån-in och med en klubbladsposition som är öppen i jämförelse med svingspåret. Klubbhuvudet passerar över mållinjen (den tänkta linjen som går mellan bollen och målet du siktar på) innan du träffar bollen.

Kroppen styr svingrörelsen

Kroppen vill alltid känna sig stark och bekväm och det som styr din svingrörelse är i vilka positioner kroppen gör det. Med andra ord är det ingen slump att de flesta svingar på samma sätt då de har samma begränsningar i kroppen. Kroppen kräver god styrka, stabilitet och rörlighet för att kunna utföra den komplicerade rörelsen (som golfsvingen är) på ett korrekt sätt.

Du behöver alltså se till att kroppen KAN göra den rörelse du vill ändra till INNAN du kan utföra den. Hur gärna du än vil göra en svingändring kommer du med största sannolikhet inte klara av det förrän du har lokaliserat och åtgärdat dina fysiska begränsningar.

Som sagt, normalt sett är det rätt styrka, stabilitet, rörlighet och teknik som bestämmer hur du rör kroppen (får den känna sig stark och bekväm) och utför svingrörelsen.

I uppsvingen krävs det bland annat stabilitet i under kroppen, rörlighet och styrka i bålen för att kunna rotera upp till önskat läge.

I vändningen krävs det bland annat styrka/stabilitet i överkroppen.

Separation för att kunna starta nedsvingen med höfterna. God rörlighet i axellederna för att kunna ha rak vänsterarm och styrka i skuldergördeln för att kunna ha samlade armbågar som bland annat borgar för en bra release.

Inga ”quickfix"

Den stora utmaningen som instruktör ligger bland annat i att ta fram svingövningar som ”lurar” in dig i den rätta rörelsen som du sedan kan träna på, då det är oerhört svårt att styra själva rörelsen. I gymmet får du övningar som är direkt relaterade till din svinganalys som ökar din rörlighet, styrka och stabilitet som i sin tur påskyndar processen/ändringen.

Ca 5.000-10.000 repetitioner krävs det att ändra en invand rörelse. Varför det? Det är väl bara att ta reda på hur du skall svinga och göra det? Tyvärr, är det inte så enkelt. Svingrörelsen är en reaktionen vilket gör att det är mycket svårt, om inte omöjligt, att styra/ändra den. Med andra ord behövs det en hel del träning, både fys- och svingträning, innan kroppen vill överge den rörelse som kroppen är trygg med och känner sig stark i.

Hur många gånger har du inte stått på rangen med en ny klubba och du slår som en gud? Några rundor senare är du tillbaka till ruta ett, och du undrar var bollträffen tog vägen? Hur ofta har du inte fått råd på en svingändring av någon annan, du har ändrat och sagt; - nu har jag det! Några rundor senare är du på ruta ett, och undrar vart bollträffen tog vägen. Så fort du gör en svingändring eller ett byte av klubba har kroppen en förmåga att göra en snabb ändring för att ganska snart återgå till sin ursprungliga rörelse igen. Med andra ord finns inga genvägar eller ”qiuckfix”. Endast hård träning med fysiken och tekniken ger de resultat som du vill ha.

Vad gör att du slicar?

1. Du startar ej svingen med höften.
2. Du har ej parallella axlar med mållinjen i bollträffen.
3. Du bibehåller ej svingplanet (sagittalplanet)
4. Du har inte tillräckligt samlade armbågar genom svingen (framför allt rak vänsterarm hela tiden).
5. Du releasar/sträcker ut handleden alldeles för tidigt.

Bra handledsvinkel och release

Du skall försöka bibehålla vinkeln i handleden (i förhållande till klubbskaftet) hela tiden från toppen till "fireposition". Ca 90 graderna skall det vara i handledsvinkel, klubbskaft i förhållande med underarm, fram till att klubban pekar från målet (bakåt). Dvs säga innan COR (armbågen har kommit ner intill din högra sida och underarmen pekar rakt ner) skall det inte ske någon ändringen i den vinkeln. Klubban går i princip rakt ner mot marken innan den sveper fram mot bollen.

Detta är proffsen riktigt bra på. Att hålla kvar så länge som möjligt för att precis i sista stund "rulla"/releasa över innan bollträffen (ring the bell som Johnny Miller säger). Det är väldigt lätt att ändra den vinkeln då du tar i hårdare (som t ex vid slag med drive) och ökar aktiveringen i högra handen. Därav skall du ha ett svagt grepptryck, 3-4 av 10, framför allt med höger pekfinger och tumme.

Dessutom påverkar dina samlade armbågar handledsvinkeln. En sträckt vänsterarm trycker ut din vänsterhand och en samlad höger-armbåge drar in din högerhand. Det resulterar i att förhållandet mellan vänster- och högerhanden främjar din handledsvinkel.

Att hålla kvar handledsvinkeln är t ex världsmästaren i longdrive 2008-2009, Jamie Sadlowski, bra på. Det är bland annat därför han kan generera så hög fart på klubbhuvudet. Se skillnaden mellan hans vinkel mellan handled och klubbskaft och förra årets världsmästare, Jason Zuback, som slår betydligt mer med kraft än teknik.

Grepptryck

Grepptrycket skall vara någonstans mellan 3-4 av 10 eller som Colin Montgomery säger,
- Du skall hålla klubban som om det vore en tandkrämstub.

Med andra ord skall du försöka stänga av kraften/styrkan vid armbågarna (när du slår hämtar du kraften nerifrån; benen, överkropp, axlar/armar för att sedan accelerera ut till klubbladet) Har du ett för hårt grepp eller låter kraften gå ner i händerna så du inte kan slappna av, då agerar musklerna i underarmarna och händerna som en broms. Det vill säga releasen blir sämre eller kommer av sig helt.

Ibland har du säkert slagit ett bra och långt slag och du tyckte att du inte tog i någonting. Det är just då du använder dig av releasen maximalt för att du stängt av kraften vid armbågarna och varit avslappnad i underarmar och händer. Dessutom tenderar ett hårt grepptryck att ändra vinkeln i handleden (underarm/klubbskaft) vilket gör att du svingar ut klubban utanför svingspåret.

Acceleration/Tempo

För att bibehålla den rätta rörelsen under/genom hela svingen, är det viktigt att du accelererar genom slaget. Ökar du inte hastigheten successivt hela vägen genom bollträffen och avslutar slaget, är det risk för rörelsen efter bollträffen påverkar rörelsen före bollträffen. Det gäller alla slag.

Dessutom är tempot av betydelse. Väntar du med att slå på kraften (i princip så sent du kan/så nära bollträffen som möjligt) hinner du kommer ner/fram längre med händer och klubbhuvudet vilket gör att du inte lika lätt svingar ut klubbhuvudet utanför mållinjen. Dessutom är det lättare att hålla koll på rotationen i transversalplanet när du tar i mindre och senare med bålen.

Summering

Hjärnan har mycket svårt att styra rörelsen (vore det inte så är det bara att tänka på ändringen och slå). Du bör alltså ändra kroppens fysik för att kunna utföra en annan svingrörelse än du är van vid. När det är klart, kan den tekniska träningen börja.

Nedan ser du några övningar som jag valt att visa som hjälper dig att förbättra de begränsningar som oftast är relaterade till slice.

Bra separation underkropp/överkropp/kinematisk sekvens

Den kinematiska sekvensen som det det heter, är i vilken turordning du svingar. Höft > Överkropp > Armar/Händer > Klubbhuvud, är viktig, men få som har. Förutom bättre svingspår, ger det också slaglängd. Se bland annat på Bubba Watson och Fred Couples. De börjar nedsvingen med underkroppen/höften för att överföra kraften till överkropp och armar/händer, som slutligen ger maximal klubbhastiget. "Loket" skall alltså vara höften som sedan drar "vagnarna", överkropp och axlar/armar/händer. Börjar du nedsvingen i den följden kommer klubbhuvudet att komma innanför mållinjen innan bollträffen, vilket borgar för ett svingspår som är in-ifrån-ut som ger en draw och längd i slagen.


Övning 1: Sitt på bollen något framåtlutad och håll överkroppen stila. Försök att rotera med höften, inte vicka. När knäna sågar/åker fram och tillbaka gör du rätt.
Övning 2:
Rotera så bollen kommer på utsidan av låret. För att göra det svårare kan du hålla tätare mellan händerna.

Var kvar med axlarna i svingplanet (sagittalplanet)

Att bibehålla axlarna i svingplanet är mycket svårt och lika sällsynt. Tittar du bakifrån (down the line) skall du kunna dra en linje genom axlarna och ner i marken där bollen låg. Är linjen i svingplanet har du lättare att hålla svingspåret.


Dustin Johnson ligger till och med innanför planet.

Blicken styr kroppen

Precis samma teknik som när du utför en knäböj. Blicken styr/förhindrar att du fäller fram överkroppen. Blicken på bollen gör alltså att du inte "reser dig/drar dig" ur svingplanet. Om du tittar på var blicken är hos proffsen vid bollträffen, så ser du att den fortfarande är kvar där bollen långt efter bollträff. Huvudet börjar inte rotera framåt förrän klubban pekar mot målet. Och när de väl tittar, tittar de på bollen med huvudet på "sned" (precis på samma sätt som du tittar mot målet när du siktar då du står i stance, färdig att slå). Det gör att höger axel är kvar i svingplanet istället för att "lyftas upp/ur".


Ernie Els är en av många tourspelare som är kvar med blicken vilket gör att de inte "dras" ur svingplanet.


Den yttre linjen är där Thomas är nu. Den inre linjen är där han skall vara.


Rörlighet i frontalplanet/sidled är viktigt för att kunna bibehålla svingplanet i axlarna genom slaget.


Stretchrörelse som ökar rörligheten i framför allt bröstryggen som är viktigt för att kunna bibehålla svingplanet i axlarna genom slaget. Försök att ha raka armar och ben.


Övning 1, baksving: Ha samlade arnbågar. In med höger armbåge och sträck vänsterarmen. Stå i öppen stance (höger fot något framför vänster fot). Behåll höger ben något böjt hela rörelsen. Försök att komma upp med händerna så högt du kan mot taket.

Övning 2, framsving: Ha samlade arnbågar. In med höger armbåge och sträck vänsterarmen. Stå i öppen stance (höger fot något framför vänster fot). Starta rörelsen med höften och sträck benet i slutet.

VIKITIGT! Du skall inte utföra övning 2 genom att försöka rotera överkroppen. Den kommer automatiskt rotera när du för händerna från höger till vänster sida. Samtdigt som har du blicken kvar snett bakåt och det skall kännas som du roterar överkroppen bakåt/höger mot rörelsen. Tryck ner höger axel i den rotation som sker.

Bra rörlighet i höger och vänster axelled och styrka i skuldergördeln ger samlade armbågar.

I höger axel behövs det god rörlighet för att du skall få ner/in höger armbåge intill sidan innan COR (center of rotation, då release/överrullningen) initieras. För tidigt och klubbladet hinner utanför mållinjen och du måste rädda slaget genom att dra in klubbhuvudet till bollen. Om du börjar COR senare hinner du ner innanför den utdragna mållinjen och klubban sveper ut mot bollen med ett svingspår som är in-ifrån-ut. Se Ben Hogan och titta på hans vänstra armbåge så får du se (i videon pratar han också om att det är viktigt att starta rörelsen med nedre delen av kroppen som jag beskrev i punkt 1). Som du kanske vet hookade han lite så hans rörlighet och COR var kanske i det "bästa" laget :-). Dessutom underlättas rörligheten i axlarna om du är stark i skuldergördeln.

Rörlighet i vänster axelled borgar för att du skall kunna hålla kvar vänster arm sträckt genom hela slaget och inte böja den (då reduceras releasen avsevärt) så du för in händerna in mot/bakom dig. Du skall slå ut händerna så långt ifrån axlarna som möjligt som Jack Nicklaus sa efter bollträffen. För du in klubban efter bollträffen är sannolikheten större att klubbhuvudet skall komma ut-ifrån-in.


Bra position av höger armbåge (du skall kunna se den under den sträckta vänsterarmen). Det borgar för att armbågen skall vara rätt innan bollträffen.


Börjar inåt-rotationen i höger axelled för tidigt blir det som en "armbrytar-rörelse" som får klubbhuvudet att komma utanför svingspåret.


Ökad rörlighet i axelleden (utåtrotation) är viktigt för att kunna ha samlade armbågar genom slaget. Här i position innan bollträffen.


Ökad rörlighet i axelleden (utåtrotation) är viktigt för att kunna ha samlade armbågar genom slaget. Här i position vändningen i toppen.


Bra övning för att stärka ländryggen och skuldergördeln. Raka/utåt-roterade armar är viktigt. Ger bra position av armbåge.


Bra övning för att stärka skuldergördelnoch se om du är för svag (då kan du inte lyfta handen från golvet). Håll hakan mot handen, rak arm som är utåt-roterad. Lyft armen från golvet.


Bra övning för att stärka skuldergördeln. Tryck fram armbågarna hela tiden. Ger bra position av armbåge.


Övning 1: Bra övning för att programmera att du skall hålla in armbågen in till sidan/kroppen. Försök att bibehålla armbågen in till sidan och rotera ut händerna successivt så långt du kan.

Övning 2: Bra övning för att programmera att du skall för ner/in höger armbåge till sidan/kroppen från toppen. Fokusera på att armbågarna skall leda rörelsen och trycka in armbågarna istället för händerna.


Bra övning för att programmera att du skall ha höger armbåge in till kroppen. Här är det viktigt att inte ta för mycket vikt så du inte klarar att håll in armbågen hela tiden mot sidan. Rotera ut handen/axelleden så långt du kan.

Vill du bli en bättre golfare? Då förklarar jag gärna mer och hjälper jag dig att göra ett personligt träningsprogram med en screening för både gym- och svingövningar! Kontakta mig på bjorn@lindgreengolf.com.

onsdag 8 december 2010

Graeme McDowell och Martin Kaymer delar på vinst


Foto: dubaiblog.it

Graeme McDowell från Northern Ireland och Martin Kaymer från Germany kommer att dela på "winners of the European Tour Golfer of the Year award".

Det är första gången i dess 26-åriga historia som det sker. De båda fick lika många röster av en panel som bestod av journalister och kommentatorer.

tisdag 7 december 2010

Nya järn från TaylorMade, Tour Preferred


Foto: Golf.com

När TaylorMade presenterade sin första smidda klubba för Nick Faldo vid 2008-års British Open kallade han den för "skit".

Nu säger han; hur skaftet smälter in i klubbhuvudet, hur den ser ut från ovan, formen på klubban längst fram, sulan... Ja, nu är det med andra ord nytt ljud i skällan.

Se videos när Brian Bazzel, TaylorMade's "Creation Manager" förklarar hur de olika klubborna är uppbyggda. Klicka här!

Billy Mayfair vinner och Q-school är över för denna gång


Foto: bleacherreport.com

6 rundors spel med kniven mot strupen, det är vad Q-school handlar om. Här gäller det inte att vinna utan se till att inte förlora!

De 25 första blir garanterade ett kort på PGA-touren och Topp-50 ger ett fullvärdigt medlemskap på Nationwide-touren (Europas motsvarighet till Challenge-touren).

Den gamle veteranen Billy Mayfair var tvungen att spela q-school för första gången, sedan 1988 då han blev proffs, då hans säsong inte varit strålande direkt. Dock var det inget problem för hans del, han vann :-)

Richard S. Johnson klarade top-25 med ett slags marginal. Birdien på 17:e räddade honom förmodligen.

David Lingmerth missade Top-50 med ett futtigt slag. Dock gjorde han ett tappert försök då han klättrade från en 74:e plats sista dagen.

College-spelaren Jonas Blixt kom på en delad 100:e plats. Han tappade tyvärr 18 placeringar på sista rundan.

Se alla resultat här!

måndag 6 december 2010

Greame McDowell regerar


sportydesktops.com

Vilket år McDowell har haft:
- Vinnare av US Open
- Sänka avgörande putten och vinna Ryder Cup
- 2.a i Race to Dubai
- Vinna i särspel mot Tiger som i sin tur ledde med fyra slag inför sista varvet. Det har ingen klarat av. Och på vilket sätt han gjorde det!

På 13:e, som är en par-5:a, gör McDowell en birdie där Tiger gör en dubbel och tar en ledning med 2 slag.

På 17:e slog han en för hård järn-8:a som gick över greenen och hamnade i det tjock gräset i slänten. Han droppar i flagglinjen på 9:ans tee. Slår ett flopp-shot över ett träd ner på en från-fallande green och bollen stannar ca 3 meter från hålet. Han sänker putten för en mirakulös boogie. Tiger hade säkert kalkylerat en dubbel för honom. Själv gjorde han par.

De är lika inför 18:e. Tiger lägger upp sig en halv meter från flagg. Han knyter näven och är nog säker på att det var spiken i kistan. McDowells boll rullar precis ner ifrån en platå ca 10 meter ifrån. Han sänker putten för särspel.

Samma hål igen. Dem här gången slår McDowell först och lägger sig kanske ca 12 meter från hål. Tiger har halva längden på sin. Och tror du inte att McDowell sänker sin putt igen!!! Tiger missar sin och gör allt för att hålla minen. Vilken avslutning och vilket puttande av McDowell!!!

Vad säger man om Tiger? På lördagen såg han riktigt stark ut. På söndagen trodde nog många med mig ett han bara skulle dra ifrån och vinna med 5-6 slag. Istället 3-puttade han de första hålen, gick +1 på rundan. Man kan nog konstatera att han har en bit kvar till sitt forna jag...

Se resultatet här!

söndag 5 december 2010

Joe Miller slog längst i världen

När Re/Max World Long Drive Championship avgjordes blev försvarande världsmästaren av Re/Max World Long Drive champion, Jamie Sadlowski, slagen i semifinalen av Englands Joe Miller. Sadlowski kunde bara nå 388 yards mot Millers 396 yards.

Miller, som blev Erupa-mästare 2005, slog blott 16-årige amerikanen Domenic Mazza i finalen med en 414 yards drive. Mazza kunde bara nå 371 yards.

Både Jason Zuback, som vunnit titeln fem gånger och Mike Dobbyn som var den senaste som slog Sadlowski 2007, gick inte ens till final.

Nedan kan du se från tävlingen:


lördag 4 december 2010

Tiger är på gång


Foto: clbuzz.com

Tiger har startat sin "egen" tävling, Chevron World Challenge, på ett föredömligt sätt! -13 är han efter två dagars spel, fyra slag före Graeme McDowell.

18 st. från Top 50 är inbjudna till tävlingen som han själv har vunnit 4 gånger.

Jag tycker skönja en ny Tiger som är taggad, har gnista och verkar vara på hugget. Om det nu håller ändå i mål, frågan är om han inte är tillbaka på riktigt? Dessutom har han en ny putter, Nike, som han verkar trivas med. En bra kombination :-)

Hur som helst känns det som han lagt de senaste årens händelser bakom sig och är tillbaka i jakten efter flest majors- och tävlingsvinster.

torsdag 2 december 2010

Test i Trackman bekräftar vad jag länge misstänkt...



Idag var jag på Dormy i Barkarby för att testa den nya Titleist 910-drivern. Varför? Jo, för det första är man alltid lite nyfiken på nya klubbor, för det andra vill man se om man kan få ut något mer av materialet. Med andra ord hitta lite mer längd och kontroll.

Dormy har införskaffat en Trackman som mäter i princip allt. Hur lämnas ingenting åt slumpen, det är "Hard facts" som visas på skärmen. Och för att göra en lång historia kort, var min värden hyffsade. Nu några engelska termer:

Launchangle: 14-15 grader
Smasheffect: 1,4-1,5
Spinrate: 2100 rpm
Clubheadspeed: 100 mph
Attackangle: 1 grad

- Bättre än så blir det inte, konstaterar Christian iskallt.
Då tog jag fram min egen driver, Titleist 905R med Graphite Design YS-6+ regular skaft. Och inte helt överraskande fick jag i princip liknande värden. Dessutom är faktiskt känslan i min gamla driver lite bättre. Summa kardemumma, det blir ingen ny driver!

Vi går vidare.
Jag har alltid brottas med lite för låg bollflykt. Mina Titleist MB 695, som jag har haft ett par år, är riktigt sköna men har känts lite för hårda. Christian på Dormy tog fram ett par AP2:or med regular skaft. Och vips, nu hittade jag känslan som jag letat efter. Högre spinrate och mer "kick" skaftet ger en högre bollbana vilket kan vara bra på greener med +10 på stimpen :-)

Tyvärr var prislappen strax under 10.000 kr för AP2:orna, vilket jag tycker är i mesta laget. Så vad göra då? Jo, det blir helt enkelt nya skaft i mina egna. 9 x 400 kr = 3.600 kr. En bättre deal tycker jag! Dessutom kan jag fortfarande ha kvar järn-2:an i bagen :-)

För att summera det hela: Min favorit-driver får hänga med ett tag till. Med ökad ålder och mindre tryck i "ramarna" är det bara att bita i det sura äpplet och byta till mjukare skaft i järnen, hahaha!

söndag 28 november 2010

Karlsson vinner i Dubai och Kaymer blir Europa-1:a



Robert Karlsson visar styrka och vinner sista tävlingen på Europatouren. Han slår Ian Poulter i särspel på andra hålet. Robert gör birdie och Poulter får ett slags plikt då han flyttat markeringsknappen. Snöpligt, men Robert skulle nog ha vunnit ändå eftersom han 2-puttade (men koncentrationen var nog inte på topp efter misstaget).

Vi kan väl summera säsongen på följande sätt:
Lee Westwood är fortfarande världsetta.
Martin Kaymer vinner Race to Dubai och blir Europaetta.
Svenskarnas insats under året har väl varit sådär, men med Roberts seger blir han 910.000 euro rikare och den vinstrikaste svensken någonsin med 11 vunna Europatour-tävlingar.

Här kan du se resultatet i Race to Dubai!
Resultati Dubai World Championship presented by DP World!

torsdag 25 november 2010

Nya drivers ute i handeln


Nike SQ MachSpeed

Äntligen kan du köpa de nya drivers Titleist 910, Nike SQ MachSpeed, Callaway Diablo Octane med flera.

söndag 21 november 2010

Poulter vinnare av UBS Hong Kong Open


Foto: scottishgolfview.com
Ian Poulter vann övertygande helgen Europatour-tävling i Hong Kong. Hann vann på -22, 1 slag före en spurtande Manassero som gjorde en 62:a. Den blott 17-årige Manassero kommer vi garanterat att se mer av nästa år!

I tisdags hade Poulter och McDowell (som också gick i ledarboll) ätit lunch och redan då hade Poulter iskallt talat om för McDowell att han minsann skulle vinna. Inget dåligt självförtroende där inte!

Tyvärr var det inga svenskar som klarade kvalgränsen på -2.

Se resultatlista här!

onsdag 17 november 2010

TaylorMade - hetaste drivern på touren

Ja, det är väl inget snack om saken att TaylorMade är ledande gällande märke och antal vinster på touren för drivers:


Adam Scott vinner Barclays med Titleist 910 D3


Foto: titleist.com

Adam Scott fick en efterlängtad seger på Europatouren i Barclays Singapore Open. Bäste svenska blev Rikard Karlberg på en 3:e plats fyra slag efter Scott. Se resultat här!

Dessutom viskas det från Titleist att de första 910:orna skickades ut i måndags till affärer runt om i världen. Det är bara att hålla utkik på Dormy!


Adam Scott pratar kommenterar sin nya driver.

fredag 12 november 2010

Diablo Octane i handeln nu!


Foto: Callawaygolf.com

Du får nog vänta ett tag till innan Callaway Diablo Octane kommer till de svenska affärerna, men kan du inte hålla dig, handla den här!



Se video ovan!

fredag 5 november 2010

Paren i Shark Shootout är klara


Foto: thesharkshootout.com

Den årliga tävlingen Shark Shootout
som legendaren Greg Norman arrangerar för 22:a gången, den 8-12 december, presenterar årets tolv par som skall spela.

Så här säger Norman om dem: "Blandningen mellan internationella stjärnor, amerikanska spelare, Rookies, unga killar och veteraner är perfekt!

Följande par är aktuella:

Matt Kuchar & Greg Norman
Jerry Kelly & Steve Stricker
Justin Leonard & Scott Verplank
Mark Calcavecchia & Jeff Overton
Dustin Johnson & Ian Poulter
Chris DiMarco & Anthony Kim
Darren Clarke & Graeme McDowell
David Duval & Davis Love III
Jason Day & Rory Sabbatini
K.J. Choi & Mike Weir
Fred Funk & Kenny Perry
Rickie Fowler & Bubba Watson

Läs mer här!

torsdag 4 november 2010

Callaway bygger driver med Lamborghini

Det är inte bara Titleist som kommer med nya drivers! Callaway presenterar sin Diablo Octane Black som de har gjort med hjälp av Lamborghihi. Dessutom kommer de med nya Odyssey-putters.

onsdag 3 november 2010

Sverige krossat i Lag-VM



Det gick inte så bra för Sverige på Lag-VM i Buenos Aires, Argentina. Varken Henrik Norlander, Jesper Kennegård eller Jeff Karlsson levererade som kanske förväntat.

Det blev till slut 22 slag efter vinnaren Frankrike och en delad 13:e plats. Danmark lyckades bättre med en 2:a plats, 4 slag efter.

Läs mer om Lag-VM!

tisdag 2 november 2010

Titleist nya driver 910 är på gång!


Foto: Titleist.com

Äntligen går det att läsa mer om Titleist nya driver 910. Rekommenderat utpris är 449 dollar, det är drygt 3.000 kr. Vi får väl se vad det egentliga priset blir i de svenska butikerna. I mitten av november sägs den komma.


Foto: Titleist.com

Dessutom verkar den nya trä-3:an/5:an riktigt skön. Man kanske skall byta ut sin gamla 19-gradare? Garanterat kommer jag att testa dem båda. Vi får väl se vad det blir, hehe!

Läs mer om klubborna här!

söndag 31 oktober 2010

Westwood number one


Foto: prdailysun.com

Graeme McDowell vann Andalucia Valderrama Masters på anrika Valderrama på -3, två slag före Sören Kjeldsen.

Martin Kaymer, som var tvungen att vinna eller komma sämst delad två för att bli världsetta, gick det inte så bra för. Han slutade på en 21:a plats +7.

Med andra ord är det inget snack längre, Lee Westwood är bäst i världen!
Att slå Tigers 282 veckor i rad eller sammanlagt 624 veckor på toppen blir nog svårt. Vi får väl se hur länge Westwood är kvar och om Tiger kommer igen och tar tillbaka titeln...

onsdag 27 oktober 2010

Kaymer eller Westwood som världsetta?


Foto: sportslivestreams.com

Den 1 november är det solklart att Tiger Woods förlorar 1:a platsen i världsrankingen efter 623 veckor (nästan dubbelt så länge än tvåan Greg Norman som var världsetta i 331 veckor). Men vem som tar över är inte lika klart.

Lee Westwood är med största sannolikhet arvtagare, MEN, vinner Martin Kaymer eller kommer sämst delad tvåa i kommande tävling, Andalucia Valderrama Masters, då tar han över den ärofyllda platsen.

Senast en europé var världsetta var 1994 och det var inte minde än Nick Faldo.

Här kan du se starttiderna för imorgon!

Gullbrand Sjöström gick på sin ålder


Foto: Anders Karlsson

84-årige Gullbrand Sjöström har gjort något som många bara drömmer om, att gå på sin ålder.

Han säger:
- Nja, det var väl inte så märkvärdigt. Är man bara tillräckligt gammal så går det. Det handlar om att ha flyt och det hade jag.

Läs mer på golf.se!

måndag 25 oktober 2010

Avgör med en hole-in-one


Foto: caulkischeap.wordpress.com

Jonathan Byrd vann "enkelt" 2010-års upplaga av Justin Timberlakes Shriners Hospitals for Children Open i helgen. Tre stycken var i särspel då Byrd slog den direkt i kopp på 17:e (par-3:a). Enkelt och effektivt!

Se slaget här!

söndag 24 oktober 2010

Matteo Mannasero - en stjärna har fötts!


Foto: theblockradio.com

Supertalang Matteo Mannasero, som bara har varit proffs i månader 5 månader, vann sin första Europatortavling idag (CASTELLÓ MASTERS). Och på vilket sätt han gjorde det! Gary Boyd som ledde största delen av tävlingen gick fyra över de sista hålen, Mannasero gick tre under! Det är precis det som gör Mannasero till en vinnare, att avgöra när det gäller. Se del av segerintervjun här!

Lite information som imponerar:
- Vunnit Brittiska amatörmästerskapen.
- Spelat 11 tävlingar och bara missat kvalet 1 gång.
- Yngste någonsin att kvala till US Masters.
- Yngste Europatour-vinnaren någonsin med sina 17 år.


Det mesta ser bra ut men framför allt är planet i axlarna och de samlade armarna (rak vänsterarm) efter bollträffen.

Mer information om honom!

torsdag 21 oktober 2010

Vem slår längst i världen 2010?



Är du lång från tee och intresserad av att mäta dig med andra? Då skall du garanterat anmäla dig till The RE/MAX World Long Drive Championship!

Den 5 november avgörs det vem som slår längst i världen. De här grabbarna kör med 50 tums skaft, xxxx-stif, 5 i loft och har en klubbhastighet som är dubbelt så stor än oss medelgolfare!

Skall du ha en chans måste du åtminstone snitta 350 yards, det vill säga en bra bit över 300 meter. År 2000 hade vi en svensk vinnare, Victor Johansson. Han vann då på 315 yards (förmodligen var det motvind då :-)

De senaste två åren har supertalangen Jamie Sadlowski vunnit. 2009 vann han på 384 yards och året innan på 2008 418 yards, dvs säga närmare 360 meter!

I jämförelse med Jason Zuback som slår mycket på kraft och mindre teknik (vann 1996-1999) är Jamie 178 cm lång och väger ca 80 kilo. Hans teknik är minst sagt bländande. Framför allt håller han handledsvinkeln väldigt länge så "slingshot"-effekten blir oerhörd! Se nedan:

Här kan du se de resultat de har vunnit på sedan 1976!

Här hittar du all information om tävlingen!

Jamie Sadlowski


Jason Zuback

Victor vinner i Portugal


Foto: kungsangengc.se

Kungsängens lovande spelare, Victor Öman, lyckades efter en rafflande sista-rond vinna Kings Cup by Quinta do Lago med ett slag före Simon Forsström! Läs mer här!

söndag 17 oktober 2010

Hitta känslan med Plane Perfect Golf Training System

Vi alla söker ju efter den här känslan när man ligger rätt i alla positioner, men som är ack så svår att hitta. Även fast jag inte provat Plane Perfect Golf Training System, känns det som den är det närmaste man kan komma en styrd rörelse där du verkligen kan känna hur det känns att ligga rätt NÄR du slår en boll.

Två skillnader som är nog så viktiga i jämförelse med Explanarn:
1. Du slå en boll när du tränar, inte bara följer bågen.
2. Du kan inte komma någonstans eller rättare sagt fuska. Både en undre och övre "ring" som tvingar in dig i rätt plan.
3. Dessutom en bonus - du kan ställa längden på svingen, riktigt fiffigt!




Explanar bygger på samma funktion. Den stora skillnaden är att man inte blir styrd i praktiken, och det är en förutsättning för att man skall få resultat.